Historia RISTOCafe

Risto Cafe Nasza firma powstała w 2001roku, i od tamtej pory sukcesywnie jest rozbudowywana i unowocześniana, aby sprostać wymaganiom naszych klientów. W chwili obecnej do dyspozycji klientów oddajemy: , trzy sale konsumpcyjne w nowoczesnej aranżacji wystroju, z odrębną muzyką na oddzielnych piętrach. Niewątpliwie naszym ogromnym atutem jest przepiękny ogród z o pow. 600 mkw, z oczkiem wodnym , kaskadą, starymi drzewami w cieniu których można znaleźć ukojenie przed słońcem w letnie, upalne dni oraz zorganizować dla Państwa w wydzielonej części stanowisko do grillowania. Nasi goście mogą również skorzystać ze stołu bilardowego w wydzielonym pomieszczeniu oraz bezpłatnego parkingu przed budynkiem. Nasza firma rozumie, że uroczystość taka jak ślub i wesele to czas radości i szczęścia, który zostaje w pamięci do końca życia, dlatego też nie szczędzimy czasu i poświęcenia na odpowiednie przedweselne przygotowania. Z przyjemnością wyręczymy Państwa i przygotujemy profesjonalną obsługę zabawy weselnej. Gwarancją powodzenia jest wieloletnie doświadczenie naszej firmy w organizacji imprez oraz goście i klienci mile wspominający współpracę z nami. Jesteśmy otwarci na wszelkie Państwa propozycje organizacyjne.

Organizujemy

  • Wesela
  • Komunie
  • Chrzciny
  • Imieniny
  • Urodziny
  • Kinderbale
  • Uroczystości jubileuszowe
  • Sylwester
  • Imprezy plenerowe
  • Oferujemy również usługi cateringowe w szerokim zakresie także kolacji wigilijnych

Risto Cafe Nasza restauracja- podobnie jak my sami -zmienia się. Wychodząc naprzeciw zmieniającym się gustom kulinarnym, tęsknocie za nowymi smakami- a przede wszystkim dając wyraz naszym osobistym "sympatiom smakowym" , proponujemy Państwu bogatą kartę menu potraw kuchni włoskiej oraz tradycyjnie kuchni polskiej. Nasza karta menu stworzona przez szefa kuchni -pasjonata śródziemnomorskich tradycji kulinarnych oraz wyśmienite włoskie wina mogą zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienie. Atutem lokalu są świetne makarony i pierożki własnej produkcji , a także wiele innych potraw o czym może przekonać się każdy odwiedzając naszą restaurację. Serdecznie zapraszamy! Małgorzata i Waldemar Nadolscy.

 

Risto Cafe Kuchnia włoska zasłynęła prostotą i smakowitością potraw. Choć uważa się, że najważniejszą rolę odgrywają w niej potrawy mączne oraz owoce morza, nie jest to kuchnia monotonna. Bogactwo i różnorodność smaków wiążą się w dużej mierze z regionem, w którym potrawy są przyrządzane. Południowa kuchnia włoska jest uznawana za bardzo delikatną i lekkostrawną, a zarazem zdrową, dlatego też określa się ją mianem diety śródziemnomorskiej. To właśnie w niej dominują owoce morza, ryby morskie i słodkowodne, wielość i wielorakość warzyw i owoców (zwłaszcza cytrusów, ananasów i brzoskwiń), a z tłuszczy używana do potraw jest prawie wyłącznie oliwa. Północ kraju to potrawy przyrządzane raczej na maśle. Przeważają tu mięsa i ryby, a z owoców spotykamy wiśnie, jabłka, gruszki, śliwki czy morele. Wśród warzyw niepodzielnie króluje pomidor. Jest on używany w kuchni włoskiej we wszystkich postaciach: cały, w postaci przecieru, pasty, soku, a nawet dżemu. Jest suszony, marynowany, solony, kiszony oraz grilowany i wędzony. Innymi popularnymi warzywami są dynie, bakłażany, por, cebula, brokuły, cykoria, papryki, karczochy, ogórki, szparagi, jarmuż, kapusta, fasola i kapary.